روز شمار دفاع مقدس وقایع سال1358
وقایع سال1358
1358/1/13 هـ .ش:
یک روز پس از اعلام برقراری جمهوری اسلامی ایران، نیروی هوایی عراق برای نخستین بار به گمرک بهرام آباد (در مهران) حمله کرد؛ از این حمله تا یورش سراسری 31 شهریور 1359 عراق 636 نوبت از طریق زمین و هوا و دریا به خاک جمهوری اسلامی ایران هجوم آورد.
1358/1/14 هـ .ش:
نخستین تجاوز نیروی زمینی ارتش عراق به منطقه خسروآباد، در غرب جمهوری اسلامی ایران.
فروردین 1358 هـ .ش:
برژینسکی، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا، وجود تضاد اصولی با عراق را رد کرد.
فروردین 1358 هـ .ش:
تهیه طرح «سیمرغ»، با تلاش دولت موقت جمهوری اسلامی ایران و ارائه آن به دولت عراق، برای تأمین امنیت مرزهای دو کشور.
1358/1/21 هـ .ش:
احمد حسین البکر، رئیس جمهور عراق، با ارسال پیامی برای امام خمینی، برقراری نظام جمهوری اسلامی ایران را تبریک گفت و خواستار برقراری روابط مستحکم میان دو دولت شد.
1358/1/30 هـ .ش:
امام خمینی، در پاسخ به احمد حسین البکر، از پیام تبریک وی تشکر کردند و رفتار مسالمت آمیز دولتها با ملتهایشان و پرهیز از اختناق را خواستار شدند.
پیام تبریک حزب کمونیست عراق به امام خمینی، به مناسبت پیروزی انقلاب اسلامی ایران.
حمله هوایی هواپیماهای عراقی به خاک ایران، که بعد از این نیز تکرار گردید.
نخستین حمله هوایی ارتش عراق به پاوه، که به شهادت و زخمی شدن تعدادی از ساکنان انجامید.
کنارهگیری احمد حسن البکر از ریاست جمهوری و شورای فرماندهی عراق، در شصت و پنج سالگی، به علت ضعف جسمی؛ او در پی برقراری نظام جمهوری اسلامی در 1958 م وارد سیاست شد و مدت کوتاهی از نوامبر 1963 معاون عبدالسلام عارف (رئیس جمهور) شد و یک روز پس از کودتای 30 ژوئیه 1968 هیئت وزیران و 3 سال بعد جبهه ملی را (با حضور افراد بعثی و دمکرات و کمونیست) تشکیل داد؛ برقراری رابطه دوستانه با شوروی، سرکوب چند کودتا، جنگ با کردها، امضای پیمان صلح 1975 م با ایران از وقایع مختلف این دوره است.
صدام حسین، در چهل و دو سالگی، چهارمین رئیس جمهور عراق شد؛ او در 1975 م عضور حزب بعث (شاخه نظامی) گشت، در 1964م زندانی شد و در کودتای ژوئیه 1968 م فعال بود و معاون حسن البکر در شورای فرماندهی عراق شد؛ تحمیل هشت سال جنگ به جمهوری اسلامی ایران، شهادت آیت سید محمد باقر صدر و خواهرش، تعرض به عتبات عالیات و حوزههای علمیه و علما، اشغال کویت در 2 اوت 1991 و آزادی آن به دست نیروهای 28 کشور غربی (به رهبری آمریکا)، حمله مکرر ترکیه به کردستان عراق، سرکوب شیعیان جنوب، دو ترور نافرجام او از وقایع عمده این دوره است.
ملاقات وزیر خارجه وقت ایران با صدام حسین در کنفرانس سران کشورهای غیر متعهد، در هاوانا، و دعوت از وی برای سفر به ایران و بهبود روابط و گسترش آن در بخشهای بازرگانی و اقتصادی.
عراق بهبود روابط با ایران را به مواردی چون اعطای خود مختری به اقلیتهای کرد و بلوچ و عرب ایران منوط کرد.
تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، در تهران، به دست دانشجویان مسلمان پیرو خط امام.
اصابت راکت عراقیها به ساختمان بهداری و بهزیستی روستای سعدونی آبادان و تخریب آن.
صدام حسین منشور پان عرب را اعلام کرد که در مورد التزام کشورهای عربی به کمک کشور عرب در حال جنگ با کشور غیر عرب بود.
دولت عراق آمادگی خود را برای دفاع از این کشور و نیز برای دفاع از شرف و وحدت امت عرب در برابر کشورهای دیگر، از جمله ایران، اعلام کرد.